Toepassingen

Schroeffundamenten zijn toe te passen in zowel zand-, klei- als veengronden. Door middel van de verlengbare fundament serie, is het ook mogelijk om voor zwaardere toepassingen de schroeffundering in ieder bodemtype tot de vaste grond in te draaien. Een schroeffundering is ook in bestrate oppervlakten eenvoudig te plaatsen. Asfalt, beton en natuursteen is bovendien met een diamantboor simpelweg voor te boren waarna het schroeffundament snel geplaatst kan worden. U hoeft in geen geval de bestrating weer aan te helen.


Een schroeffundering is verkrijgbaar in verschillende lengtes en diameters. Afhankelijk van deze dimensionering, kan er een statische belasting aan de schroeffundering worden toegekend. Door middel van proeven is een tabel met belastinggegevens samengesteld. Deze gegevens kunnen als leidraad dienen voor het bepalen van het type fundament dat gebruikt kan worden.

Toepassingsmogelijkheden

 

Houtconstructies

 

Funderen van uw houtconstructies. Zo zijn er flexibele fundament waarmee houten liggers en palen snel en eenvoudig kunnen worden gemonteerd d.m.v. een montagehoek. De schroeffunderingen hebben diverse sleufgaten waarop onze speciaal ontwikkelde paalhouders snel en exact geplaatst kunnen worden. U kunt een schroeffundering kiezen voor het plaatsen van bijvoorbeeld overkappingen, vlonders, tuinhuisjes, bruggen, speeltoestellen en schuttingen. Wij denken graag mee over uw toepassing. Voor zwaardere constructies in klei- en veengrond, kunnen we met verlengbare schroeffundamenten tot een diepte van 20 meter funderen! Met deze techniek kunnen we voorkomen dat voor uw aanbouw of overkapping een zware hei-installatie moet worden ingezet. Informeer naar de mogelijkheden.Hallen en containers
Voor het plaatsen van bijvoorbeeld hallen, units, containers en noodwoningen zijn schroeffunderingen de ideale oplossing. Vaak speelt de prijs een grote rol bij het plaatsen van tijdelijke gebouwen. Met een schroeffundering kunt u uw objecten snel, voordelig en zeer stabiel plaatsen en de funderingen zijn bovendien ook eenvoudig uit te draaien.


Straatmeubilair
Een schroeffundering zorgt voor een stabiele, vaste montage van banken, tafels, afvalbakken, abri’s, speeltoestellen, draaidoorgangen, bewegwijzering. Uw product direct afgemonteerd op een flensplaat of in de koker van een schroeffundament. Een schroeffundering is snel, sterk en eenvoudig te plaatsen.


Infratechniek
In de grond-, weg- en waterbouw bieden onze schroeffundamenten snelheid, veiligheid en de eenvoudige mogelijkheid tot hergebruik. Denk hierbij aan  toepassingsmogelijkheden als  bruggen, verhoogde wandelpaden, afscheidingswanden en geluidswallen, vangrails etc.


Zonnepanelen
Steeds meer particulieren maar ook bedrijven plaatsen grotere in-field PV installaties om zelf hun energie op te wekken. Zo is er duidelijke groei zichtbaar van grotere installaties op de grond. Zo is het mogelijk om met zowel elektrische als hydraulische indraai-technieken te werken waardoor er tot 200 fundamenten per dag geplaatst kunnen worden.


Vlaggenmast
Voor de fundering en het plaatsen van vlaggenmasten bestaat een unieke schroeffundering, waarbij de bestaande techniek van het kantelanker wordt gecombineerd met een schroeffundament. Deze Kantelanker-fundamenten zijn binnen 1 minuut geplaatst en direct te belasten.


Verkeers- en reclameborden
In speciale fundamenten kunnen verkeers- en reclameborden snel en eenvoudig worden gemonteerd. Voor reclamezuilen hoeven geen zware betonfunderingen meer geplaatst te worden. De schroeffundering kan precies waterpas worden gesteld waardoor snelle en eenvoudige montage mogelijk i


Hekwerken en poorten
Op de fundering van hekwerken en (rol)poorten komt in sommige gevallen veel druk te staan. Dankzij onze schroeffundering hoeven er geen zware betonnen poeren meer aangevoerd of gestort te worden. Snelle en ergonomische montage, flexibel in afstelling d.m.v. de sleufgaten in de schroeffundamenten.